Dirigent Föreläsare Lärare Kontakt Personligt Aktuellt Hem 

Merete 5 år, med låda på magen.

 

 

 

 

Ett stort tack till

Dag Öhrlund för alla underbara bilder!


 
"Det var nog tur att det inte fanns någon accordeonlärare i Jönköping på 70-talet!"

Merete är oboist i botten. Som dotter till den världsberömda accordeonisten Mogens Ellegaard började hon dock sin musikaliska bana med att spela accordeon. När hon flyttade till Jönköping med sin mamma vid 11 års ålder fanns det ingen lärare för henne - annat än på piano. Andra instrument som Merete hanterat: Viola, dulcian, blockflöjt, pommer, krumhorn och MacDonalds-sugrör.

“ Jag har gjort ett 'övriga-färdigheter-prov' till musikhögskolan en gång. Efter 40 minuter var jag så trött att jag vände accordeonet upp och ner utan att märka det. Min pappa blev inte glad när jag berättade det.”


Merete är gift med dirigenten Michael Bartosch. Tillsammans har de 5-årige sonen Theodor och 2-åriga dottern Nike. Meretes äldste son är 14 år och heter Benjamin. Han spelar trumpet men tycker mammas konserter är rätt trista - förutom datorspelskonserten med Orvar Säfström som även resulterade i ett inköp av nyaste Assassin's creed.

” Många män får mindervärdeskomplex när de ser mig fickparkera.”


Merete har haft en röd Mazda med en intressant historia. När den var i hennes ägo hittades den herrelös vid ett flertal tillfällen i trakterna kring Sala. En gång lär någon ha använt den som tillfällig bostad. Nu har hon dock tröttnat på opålitliga fordon och skaffat en svart bil istället.

 

Meretes mamma är astrolog.